Notodden Books & Blues

Jan 2, 2018

Notodden – Books & Blues

Lokalisering: Notodden
Status: Åpen Internasjonal Arkitektkonkurranse
Arkitekt: JSTA
År: 2010

HOVEDINTENSJON

Under designprosessen av Bok- og blueshuset har følgende tema vært særlig viktige:
– At bygget skal gi besøkende en unik opplevelse i en bygning med mye aktivitet i interaksjon med byen, Heddalsvatnet og fjellene som omgir Notodden.
– At bygget fremstår klart i den urbane sammenheng
– At bygget er robust mtp. fleksibiltet og flerbruk
– At bygget uanstrengt rommer de ulike funksjonene og skaper nye sambruksmuligheter ulike programmer imellom.
– At bygget har gode miljø og energiegenskaper.

ARENAER FOR FREMFØRING ER AV MUSIKK, LITTERATUR & DANS

Livescene
Dette rommet er programmert for å kunne fungere som et intimt konsertlokale med klubbfølelse. Prosjektet viser forskjellige måter å utvide dette rommet til å bli en arena for større arrangementer uten å miste intimiteten. De programmerte utvidelsene med inkludering av vestibylen og temporær utstilling gir et betydelig tilskudd til publikumskapasiteten. Vi har laget en løsning hvor disse utvidelsene kan nyttes til kafe´ og bararealer, mens hoveddelen av publikumsøkningen skjer på galleri og ved inkludering av auditoriet.

Bibliotek
Biblioteket er en meget viktig kulturformidler, både for individuelle brukere og for grupper. Det er viktig at det blir tilrettelagt for større og mindre arrangementer for fremføring av litterære verker, teater og musikk i lokalene. Deler av trappeamfiet kan nyttes som scene med sceneinngang fra kulturskolen, og publikum kan dels være i myldrearealet, delvis på galleri i midtpartiet på plan 2.

Auditorium
Rommet kan nyttes til undervisning, kino, teater/dans og konserter. I tillegg er det tilrettelagt for å åpne opp mot livescenen som del av en ”storsal”.

Museum/studio og bandrom
Disse rommene kan nyttes til innspillingsdemonstrasjoner/minikonserter. Studioet ligger som en egen arena med direkte kontakt inn til museet og visuell kontakt med bibliotekets bluesavdeling.

Utescener
1. Mellom bygget og bryggenes vestre del, etableres en utearena med temporær scene som utvidelse av ny gangbro i front av bryggene. Denne arenaen kan nyttes i samspill med livescenen som da blir arenaens overdekte publikumsområde.

 

 

Sørfasade

Snitt

Illustrasjon Sørvest

Illustrasjon amfi

Romkonsept